Taas tuli Austen luettua. Luin kirjan suomeksi, kun ei jaksanut syventyä englantiin vaan halusin mukavan kevyen lukemisen.

Tämä Austenin kirja eroaa muista Austeneista lukemiseni mukaan kaikista eniten. Tässä kirjassa kirjan kertojan rooli on hyvin vahva. Kertojan kommentit olivat varsin hauskoja, mutta myös kantaa ottavia. Jos kertojan mielipiteitä voidaan pitää itsensä Austenin mielipiteisiin pohjautuvana, kirjassa tulee selvästi esille esim. Austenin ärsyyntyminen aikalaistensa kehnoon suhtautumiseen romaaneihin.

Kirjan henkilöhahmot ovat jälleen loistavia. Austen ei koskaan epäonnistunut hahmonluonnissa. Hahmot ovat melko uskottavia kaikessa ärsyttävyydessään ja läpinäkyvyydessään.

Vaikka kirja oli kaikin puolin melko hyvä, silti petyin. Tämä ei pääse Austenin muoden teosten tasolle. Odotin kirjalta paljon ja aina odotusten kanssa on se vaara, että tulee pettymään. Se vaara on aina ja se täytyy kestää, mutta ei se pettymystä paranna. Kaikesta huolimatta kirja oli hyvä, minä vaan odotin liikaa.