En ollut nähnyt poistohyllyissä mitään jännittävää pitkään aikaan, kunnes eilen sattumalta huomasin yhden Jules Vernen kirjan hyllyssä. Se kiinnitti huomioni ja lähemmin tutkiessa huomasin hyllystä löytyvän enemmänkin Vernen kirjoja.  Lopputuloksen voi arvata. Poistuin kirjastosta pienen kirjakasan kanssa.

Tänään kävin taas koulun jälkeen kirjastossa ja mitä sieltä löytyikään. Lisää Verneä! Kirjasto ilmeisesti poistaa runsaalla kädellä Jules Vernen kirjoja. No, Sehän sopii minulle mainiosti. Tänäänkin kasa kirjoja sai uuden kodin minun luota. Nyt minulla on kaunis rivi näitä kaunokaisia.

Ja nyt minun on tehtävä pieni tunnustus. Ostin nämä kirjat ilman pienintäkään tietoa kirjojen tekstistä. En ole lukenut yhtäkään Jules Vernen kirjaa. Tunnen kyllä tarinoiden juonia ja tiedän teoksista, mutta omakohtaista kokemusta ei ole. Luotan niin paljon muiden arviohin ja näiden klassikon maineeseen. Luotan ehkä liikaakin, mutta sen näkee sitten ja jos en pidä niin tappiot eivät suuren suuret ole (poistohyllyssä aikuisten kirja 1e ja nuorten kirja 0,75e).

Tulen myöhemmin lisäämään ostamani kirjat ostoslistaani, kunhan ehdin. Sillä välin olisi mukava saada jonkinlaista kommenttia teiltä blogissa vierailijoilta. Mitä mieltä olette Vernestä? Oliko ostos kannattava? Tai sitten ihan vain pikkuinen ilmoistus kommentteihin, että olette lukeneet. Alan olla paniikissa. Tiedän blogissani käyneen ihmisiä, mutta kukaan ei ole kommentoinut. Kertokaa mielipiteitänne, pyydän.